İmamoğlu'nun Yolu

 İmamoğlu dün İBB başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Aslında bu bir ön almaydı. Eğer CHP başkanlığı isteği gerçekleşmese en azından İBB başkan adaylığına da kaçırmak istemedi. 

Kaybedilen seçimin hemen ardında "Değişim" açıklaması yapana ve bunun için web sitesi kuran İmamoğlu şuna kadar değişim için parti içi dengeleri yeterli görmüyor. Çok açık şekilde arzusu CHP başkanı olmak olan İmamoğlu'nun CHP Kurultay'ında adaylığı ihtimali bence hala var. İBB başkanlığı adaylığı açıklamasında bir ifade dikkat çekiciydi. O da İlçe kongrelerinde değişimin göründüğü şeklindeydi. Bu,  eğer 1200 delegenin 500 - 60' ünün kendi lehine olduğunu görürse aday çıkarabileceğini işaret ediyor. İmamoğlu'nun konuşmasından anladıklarımı sıralarsam benim vardığım sonuçlar şunlar:

  • Öncelikle Muharrem İnce gibi örnek önünde dururken hiçbir şekilde CHP'den ayrı bir parti kurmaktan yana değil. Muharrem İnce gibi pasivize olmaktan korkuyor. 
  • CHP değişim sağlanamazsa bile en azından İBB başkanlığında devam etmek istiyor.
  • Kurultay'da aday olma arzusu bitmiş değil yukarıda belirttiğim gibi eğer delegenin yarıya yakınını kendi tarafında görürse aday olacaktır.
  • Eğer kendine yakın delege sayısı istediğinden düşükse parti içinde kendi gücünü görmek için illa ki bir aday çıkartacaktır veya Kılıçdaroğlu'na rakip olan kişiyle bir anlaşma yoluna gidecektir. Ayrıca Parti içinde etkin olabilmek ve PM'ye daha fazla kişi sokabilmek için çalışma yapacaktır. Tabi Kılıçdaroğlu Blok Liste ile bu düşünceyi kırmak istemezse.

Son olarak ben şu anki durumu göz önüne alırsak Ekrem İmamoğlu'nun Kurultay'da aday olmayacağını ve İBB seçimlerine katılıp zor da olsa kazanacağını düşünüyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerika'nın Suç Oranı En Yüksek 10 Eyaleti

Ankara 2024 Yerel Seçim Analizi

Mayın Tarlası 1 - Türk Siyaseti Üzerine