Seçimi Kılıçdaroğlu Mu Kaybetti?

 Muhalefet zor bir seçim süreci geçirdi ve her anlamda kaybetti. Haliyle bu kaybedişin bir sorumlu olacaktı. Fakat kimse bu büyük hayal kırıklığını üstlenmek istemiyor. Kılıçdaroğlu seçimden sonra açıklamalar yapsa  da çok büyük bir tepki gördü. Meral Akşener ise suskunluğu tercih etti. 

En başından Kılıçdaroğlu'nun masayı kurma nedeni Akşener'i kendi adaylığına ikna etmekti. Akşener ise kendi seçilemeyeceğini biliyordu onun da istediği kontrol edebileceği bir cumhurbaşkanı olmasıydı. o isimde Ekrem İmamoğlu idi. Mansur Yavaş asla ve asla bir alternatif değildi Akşener için. Akşener şunu biliyordu eğer İmamoğlu Cumhurbaşkanı olursa arkasında kadrosu yoktu ve Kılıçdaroğlu hala CHP başkanı olacağı CHP kadrolarını da kullanamayacaktı böylece Akşener istediği yerlere kendi adamlarını yerleştirecek ve isteği gibi devlette at sürebilecekti. CHP ise iktidarın ana kolonu olmasına rağmen yancı konumuna düşecek gerçekten iktidarda olmayacaktı. Akşener bu planın gerçekleşmesi için elinden geleni yaptı. ama sonda başarılı olamadı. bu durumda da ben elimden geleni yaptım artık ne olursa olsun umurunda değil diyerek seçime girildi ve kaybedildi. Kılıçdaroğlu'nun kazanmasını isteyen biri 3 martta o kadar sert bir açıklama yapmazdı. o açıklamanın tek bir sonucu olabilirdi o aday olmak veya başka bir aday çıkarmak. Bunu yapmamasının nedeni seçim kaybedildiğinde muharrem ince gibi suçlu konumuna düşmemek. seçimden sonra da bu kadar ekonomik krizler bulanımlar varken tek bir açıklama yapmamasının nedeni imajını zedelememek. Bunları CHP hiç oy vermemiş biri olarak yazıyorum.


Başkanlık seçimi eski sitemle karıştırmayın. eski sistemde bürokratlar, devlet yetkilileri hükümetlerden tamamen bağımsız olmasa da hazırdır. bu sistemde ise ağrı il sağlık müdürlüğüne kimi atayacağınızdan istihbarat başkanının kim olacağına kadar plan yapmanız ve kadronuzun olması gerekiyor.

Ne Ekrem İmamoğlu'nun ne de Mansur yavaşın ne kadrosu ne de planı vardı bunu kabul edin seçilseler bile bir CHP genel merkezi bir Akşener arasında yıpranacak ve ekonomik yıkım bu isimlerin üzerine yıkılacaktı. Belki kendi gelecekleri için de hayırlı oldu.

Son olarak ikili sistemden çıkışın tek oluru merkez sağ bir partinin çıkması ve bu düzeni dengelemesidir. unutmayın tek çareniz dalga geçtiğiniz Gültekin Onaylı :) demokrat parti veya o çizgide bir partidir.   

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerika'nın Suç Oranı En Yüksek 10 Eyaleti

Ankara 2024 Yerel Seçim Analizi

Mayın Tarlası 1 - Türk Siyaseti Üzerine