Kılıçdaroğlu'nun Ardından

 Cumhuriyet Halk Partisi'nde Genel Başkalık seçimi yapıldı ve kazanan değişimcilerin adayı Özgür Özel oldu. Kılıçdaroğlu seçimi kazanamadı :) KAYBETTİ.


Benim için Kılıçdaroğlu'nun kaybetmesinin tek bir anlamı vardı. O da 2014 seçimlerinde Ekmeleddin (adını bile tam bilmiyorum ki aday gösteren Bahçeli de bilmiyordu. Google'dan bakmaya da tenezzül etmiyorum.) fiyaskosunun rövanşını almaktı ve iki kere oylamada kaybederek de çok güzel oldu. Sen Atatürk'ün kurduğu, cephelerden gelen, darbelerle, muhtıralarla, saldırılarla yıllarını geçirmiş pir partiye nasıl olurda 27 yaşında ülkeye gelmiş, İstiklal Marşını bile çok geç öğrenmiş bir ismi Cumhurbaşkanı Adayı olarak gösterirsin. Hiçbir şekilde parti tabanına sormadan, onların görüşlerini önemsemeden. Ben bu seçime gitmeyenlerdendim. Yılmaz Büyükerşen gibi Atatürkçü, hem belediye başkanlığı hem de Türkiye'deki en önemli Üniversitelerinden birinde Rektörlük yapmış, devleti bilen bir insan varken ya da yine partiden başka bir aday olabilecekken ben bilirim havasında karar veriyorsun. Seçim Kaybedilebilir , bu son derece doğal hatta ekmeledin'in aldığı oydan daha azıyla bile olabilir ama KAYBEDECEKSEN, Atatürkçü biriyle Kaybet. 

Tabi senin derdin asla Cumhurbaşkanı'nın muhalif adayın olması değildi. Partide başka biri parlayıp Kurultayda sana rakip çıkmasındı derdin. 2018 seçimlerinde bu kanıtlandı. Parti içindeki en güçlü rakibini aday yaparak ondan kurtulmuş oldun. Koskoca 10 yılı sadece ve sadece koltuğunu korumak için geçirdin, senin için en önemlisi buydu.

Nihayetinde kendin aday olma cesareti gösterdin, hakkını yemeyelim Hançer de yedin. Ama öncesinde Akşener'in Muhalefete kazandırmak istemediğini adın gibi biliyordun. Dertleri Erdoğan kazansın ama tek başına meclis çoğunluğunu elde edemesin ve sisteme muhtaç olsun. Bunu biliyordun ve buna bir çare aramadın. 6'lı masada yapacağın kendi adaylığını yüzle 0.0 küsürlük birine söyletmektense, ilk sözü alıp benim adayım Akşener demekti. Böylece kuruduğun plan işe yarardı. Akşener aday olacaktı ya da senin adaylığını kabul edecekti. Fakat bunu bile beceremedin. Beceremedin mi yoksa sen de mi sistemin içindendin? Gazeteci Levent Gültekin'e söylediklerin gerçekti değil mi?

Neyse çok güzel şekilde Kurultay'dan son bir alkış almadan, onore edilmeden  gitmek de sana çok yakıştı. İnşallah senden sonra gelecek genç siyasetçiler senden ibret alırlar.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerika'nın Suç Oranı En Yüksek 10 Eyaleti

Ankara 2024 Yerel Seçim Analizi

Mayın Tarlası 1 - Türk Siyaseti Üzerine