Hastalığın Hatırlattıkları

 Ağır bir grip geçiriyorum hafta boyunca. Anladığım kadarıyla da ülke çapında bir salgın var. Günü yatakta geçirmek durumda kalıyorum. Bunu gırsat bilip bloğa yazı yazmak istedim. Hem de bloğu biraz canlandırmış olurum.

Kronik migreni olan biri olarak hastalık gerçekten insana bir çok şeyin sağlığkn yanında hiçbir değerinin olmadığı gösteriyor. Bu hafta boyunca hem griple bir de buna eklenen migren rahatsızlığımla uğraştım. Felaket ötesiydi.gerçekten. Hafta boyunca vücudumun artık kilomu kaldırmadığı farkettim 177cm boyum ve 100 kilo ağırlığım var. Artık zayıflamak zorunluluk oldu. Yaşadığım hayattan hiçbir.şekilde memnum değilim. Beslenme şeklimden, spor yapmamaktan, bir ara sigara da vardı, hayatımı kendi kendime baya zora soktığum daha ciddi hisseder oldum. Hastalanmadan önce fazla tuzlu yiyeceklerin midemi bulandırıyor olması da yeni bir çılan durum oldu. Ümit ederim ki tansiyon hastalığı olmaz bu gemç yaşta. 2023 yılını sağlık açısımdan baya kötü geçirmişim. Bir gün yalnız yaşabilme imkanına sahip olabilirsem ilk yapacağım şey sağlıklı beslenme olacak. Buna gerçekten ihtiyavım var.

Ruhsal sağlık da önemli iyi olmadığı  bir dönemdi 2023. Hayatı birşekilde değiştirememe stresi hep vardı üstümde ama bu yıl daha da kötüleşti. 2024 kesinlikle değişim yılı olmalı en azımdam deneyeceğim.

Sağlıklı günlere hasretim umarım yakın olurlar.

Şimdilik Hoşçakalın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerika'nın Suç Oranı En Yüksek 10 Eyaleti

Ankara 2024 Yerel Seçim Analizi

Mayın Tarlası 1 - Türk Siyaseti Üzerine