Sosyal Medya Üzerine

 Fazlaca kullandığım twitter'a ve ekşi sözlüğe ara verdim bu hafta. Haziran Ayına kadar da girmeyi düşünmüyorum. Yoğun siyaset gündemi artık yordu beni. Herkesin haklı ve doğru olduğu bir mecraya dönüştü her iki sosyal medya da.


Özellikle ekşi sözlük tam bir pesimist yeri oldu. Her konudan şikayet eden ve deneyimleri olmayan konularda sanki uzmanmış gibi ahkam kesen tipler sinir bozucu olmuştu. Ben de bıraktım gündemi takip etmeyi.

Twitter ise ara sıra yorum yaptığı  bir mecraydı yüksek etkileşim alan yorumlarımda olmuştu ama o kadar keskin bir ortam halini almaya başladı ki kimsenin birbirini dinlemeye tahammülü yok. Zaten para kazanmak işi çıktıktan sonra hayatında hiçbir deneyimi olmayan ergenusların takipçi kasıp para kazanma telaşelerine muhatap olmak bıktırdı diyebilirim.

Bir ara Z kuşağını biraz daha anlamak için twitch'e bakındım. Burası ise tam fecaat. Ne bir siyasi tarih bilgisi, ne de ekonomi. Edit izleyip oy kararı veren bi kitleden de çok bir şey beklememek gerek.

Aslında bence girilmesi gereken tek sosyal medya reddit. Bundan sonra burada etkin olmaya çalışacağım.

Daha düzenli bir hayata geçersem de bu blokta sosyoloji, bilim, sanat içerikleri üretmeye başlayacağım tabi nihayetinde bir düzene girersek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerika'nın Suç Oranı En Yüksek 10 Eyaleti

Ankara 2024 Yerel Seçim Analizi

Mayın Tarlası 1 - Türk Siyaseti Üzerine