İade Tarihinden 119 Yıl Sonra Kütüphaneye Dönen Kitap

 ABD'nin Massachusetts eyaletinde bulunan New Bedford Public Library Kütüphanesin'de iade tarihinden 119 sene geçen kitap geri geldi. Kütüphane Müdürü Olivia Melo kitabın hala iyi durumda olduğunu söyledi.

Fizikçi James Clerk Maxwell'in yazdığı kitap "An Elementary Treatise on Electricity"(Elektrik Üzerine Temel Bir İnceleme) adını taşıyor ve 1903 yılında kütüphaneden ödünç alınmış.Kitap en son New Bedford'da yayınlandığında, ülke ikinci modern Dünya Serisine hazırlanıyordu, görevdeki Cumhuriyetçi Başkan Theodore Roosevelt bir dönem daha kazanma yolundaydı, Wilbur ve Orville Wright ilk uçak uçuşlarını sadece bir yıl önce gerçekleştirmişlerdi ve New York City ilk metro hattını kutluyordu.

Kütüphane geç gelen kitaplar için günlük 5 sentlik bir ceza uyguluyor. Bu da yaklaşık 2100$ ceza anlamına geliyor. Fakat gecikme ücreti en fazla 2 dolar olarak ödeniyor.

Olivia Melo “Basılı kitabın değeri, dijital olmaması, yok olmayacak olmasıdır. Sadece tuttuğunuzda, bu kitaba 120 yıl önce birinin sahip olduğu ve onu okuduğu hissine kapılıyorsunuz ve işte ellerimde” dedi. “Bundan yüz yıl sonra hala burada olacak. Basılı kitap her zaman değerli olacaktır.” dedi ve ne zaman olursa olsun kitapları iade etmek için geç olmadığı söyledi.

Kaynak: boston



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerika'nın Suç Oranı En Yüksek 10 Eyaleti

Ankara 2024 Yerel Seçim Analizi

Mayın Tarlası 1 - Türk Siyaseti Üzerine